Актуальні новини:


суботу, 20 серпня 2011 р.

Які графи повинен заповнювати ФОП платник ЄП у журналі обліку доходів та витрат підприємця? І як відобразити повернення товару або обмін?

Питання ведення податкового обліку суб’єктами господарювання, які обрали спрощену систему обліку, регулюється Указом Президента України від 28.06.1999 р. №746 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (зі змінами та доповненнями) (далі — Указ). Зокрема, пунктом 8 Указу передбачено, що для визначення результатів власної підприємницької діяльності на підставі хронологічного відображення здійснених господарських і фінансових операцій платник єдиного податку веде Книгу обліку доходів і витрат згідно із додатком №10 до Інструкції про прибутковий податок із громадян, затвердженої наказом Головної державної податкової інспекції України від 21.04.93 р. №12. При цьому обов’язковому заповненню підлягають лише графи «період обліку», «витрати на виробництво продукції», «сума виручки (доходу)», «чистий дохід».

Що стосується бартерної операції (обміну), то вона за своєю природою поділяється на дві складові: продаж і придбання за аналогічну вартість іншої продукції у цього ж контрагента. Саме ці операції і відображаються у відповідних графах.


Похожие материалы:

Немає коментарів :