Актуальні новини:


пʼятниця, 8 липня 2011 р.

Рада прийняла пенсійну реформу

Верховна Рада прийняла пенсійну реформу. За закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" №7455 проголосувало 248 карток народних депутатів.
Зокрема, реформу підтримали 188 карток Партії регіонів, 11 карток НУНС, 20 - Блоку Литвина, 18 - групи "Реформи заради майбутнього", 11 карток внефракційних депутатів. Картки фракції БЮТ і Комуністичної партії України участь в голосуванні не брали.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, в законі збереглася норма про поетапне підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років і чоловіків-держслужбовців до 62.

Зі слів віце-прем’єр-міністра України - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, пенсійний вік для жінок, які виховують п’ятьох дітей, а також дітей-інвалідів, підвищуватися не буде.

Пропозиції народних депутатів не підвищувати пенсійний вік були враховані профільним комітетом при доопрацюванні законопроекту до другого читання. Однак в залі вони були поставлені на підтвердження і відхилені.

Також на десять років збільшується страховий стаж. З 20 до 30 років для жінок, і з 25 до 35 років - для чоловіків.

Також в документі збереглося положення про те, що перерахунок пенсій працюючим пансіонерам буде проводитися тільки після того, як вони припинять працювати.

Народний депутат від БЮТ Юрій Прокопчук зазначив, що всі позитивні зміни, враховані профільним комітетом, що стосуються пенсійного забезпечення вчених, чорнобильців, багатодітних і малозабезпечених сімей, були поставлені на підтвердження в сесійному залі і відхилені.

Крім того, депутати залишили в редакції першого читання норму про обмеження VIP-пенсій десятьма прожитковими мінімумами для непрацездатних осіб.

Народний депутат від НУНС Арсеній Яценюк, коментуючи дану ситуацію в ході обговорення законопроекту, зазначив, що дане положення буде оскаржено VIP-пенсіонерами в Конституційному суді, і вони все одно отримають свої надвисокі пенсії. "Явно включили в тіло закону неконституційну норму, щоб і далі отримувати надвисокі пенсії", - сказав він.

Закон у разі його підписання набирає чинності 1 вересня цього року.


Похожие материалы:

Немає коментарів :