Актуальні новини:


четвер, 15 грудня 2011 р.

Вже прийняті перші рішення про встановлення ставок єдиного податку у Вінницькій області

Встановлення простих та прозорих правил оподаткування малого бізнесу, розширення граничного обсягу доходів, що дає право на обрання спрощеної системи та ряд інших позитивних новацій, передбачених Законом №4014, сприятимуть стимулюванню підприємницької активності регіону. А це, в свою чергу, збільшить кількість підприємців-спрощенців і створить додаткові робочі місця, та як результат – сприятиме зростанню фінансової самостійності місцевих громад. Адже єдиний податок – одне із суттєвих джерел надходжень до бюджетів сіл, міст та селищ.

Тому і бізнес, і місцеві ради, і податківці активно співпрацюють в напрямку якнайшвидшого прийняття рішень органів місцевого самоврядування про встановлення ставок єдиного податку. З цією метою проведено 16 засідань робочих груп, 19 засідань „круглих” столів та 27 семінарів з головами міст та сіл з даного питання. Зі 120 місцевими головами керівники та працівники ДПІ зустрічалися особисто.


Враховуючи минулорічний досвід співпраці державних податкових органів та місцевих рад щодо прийняття рішень по адмініструванню місцевих податків та зборів, органами податкової служби Вінниччини направлено 454 пропозиції по сплаті єдиного податку до місцевих рад.

В результаті спільних зусиль на сьогодні вже прийнято 35 рішень про встановлення ставок єдиного податку для підприємців та юридичних осіб. Найактивніше спрацювали місцеві ради Барського, Томашпільського та Оратівського району.

Для створення сприятливих умов для переходу підприємців на нові правила роботи тексти рішень місцевих рад по мірі прийняття будуть розміщуватися на сайті ДПА у Вінницькій області.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Вінницькій області

Похожие материалы:

Немає коментарів :