Актуальні новини:


середа, 31 серпня 2011 р.

Налоговый кодекс: нововведения по налогу на прибыль

Вивчаємо Закон України від 07.07.2011р. №3609-VI "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України".







Податок на прибуток

Податкові витрати

* З 01.08.11 р. загально-виробничі витрати включені до собівартості виготовлених і реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, чим врегульовано розбіжності між Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку та Податковим кодексом України.

* З 01.08.11 р. адміністративні витрати, витрати на збут, інші операційні витрати є витратами операційної діяльності.

Строк використання нематеріального активу

З 01.08.11 р. мінімальний строк використання терміном протягом 10 років безперервної експлуатації визначено для тих нематеріальних активів, правовстановлюючими документами на які строк дії права користування не застережено.

Витрати при імпорті

З 01.04.11 р. при імпорті з післяоплатою вартість імпортних товарів (робіт, послуг) слід перераховувати у гривні за курсом НБУ, що діяв на дату здійснення операції купівлі, тобто за правилами бухобліку.

Витрати по оплаченим авансам

* З 01.04.11 р. платник податку при отриманні передоплати за товар (роботи, послуги) до 01.04.11 р. і відвантаженні (наданні) товарів (робіт, послуг) після цієї дати, має право на витрати при відвантаженні (наданні) товарів (робіт, послуг) за умови, що вони не були включені до валових витрат.

* З 01.04.11 р. балансова вартість запасів, придбаних до 01.04.11 р., сплачених після цієї дати, визнаються в складі витрат у сумі фактично сплачених за них коштів.

Штрафні санкції

Виключено норму щодо штрафних санкцій за зменшення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток.

Автор: ДПІ Рівного

По материалам: Бухгалтер 911

Похожие материалы:

Немає коментарів :